S.H.I.E.L.D.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Földönkívüli létformák

Go down

Földönkívüli létformák Empty Földönkívüli létformák

Témanyitás  Admin Szomb. 23 Feb. 2013, 16:36

Ismert idegen létformák:

Faj neve: Skrull (Chitauri)

Történetük: Jelenlegi adataink szerint a Földön legalább tizenegy idegen faj képviselői élnek. Van köztük veszélytelen, de vannak olyanok is, akiknek a technológiája jóval fejlettebb a miénknél – utóbbiba tartoznak a Skrullok. 1777-ben érkeztek a bolygónkra, és azóta is a történelem szinte összes népirtása mögött ők állnak.

A Földre érkezésük előtti időkből – Barnes tizedes naplóján kívül – nem sok adat áll rendelkezésünkre a fajról. Annyi bizonyos, hogy már emberöltőkkel ezelőtt is léteztek, és mindig is hódító nép voltak. Emberi ésszel felfoghatatlan méretű és gyorsaságú csillaghajókkal szelték át az űrt, és minden bolygót meghódítottak, amelyen életet találtak. Idővel azonban a meghódított bolygók kezdtek eltűnni a galaxisból. Felizzottak a sötét űrben, majd por és hamu sem maradt utánuk. A Skrullok olyan erővel találták magukat szembe, amellyel szemben még ők is jelentéktelenek és tehetetlenek voltak. Sorra vesztették el a meghódított égitesteket, a hajóikat és a leigázott népeket.

Ismeretlen ellenfelük legyőzhetetlennek bizonyult. Ha egy bolygó az útjába került, azt végérvényesen eltörölte annak minden lakójával együtt. Minden értelmes idegen lény rettegett tőle, ezért összefogást sürgettek. Az összes civilizáció népe egyként állt össze, hogy közös erővel találjanak megoldást a Pusztító ellen.

Ám nem minden Skrull értett egyet azzal, hogy más, számukra alantas fajokkal együtt harcoljanak. Akik ellene voltak a népek szövetségének, azok kiváltak a hatalmas Skrull Birodalomból, és elhagyták az anyabolygójukat. Ez a csoport lett a Chitauri.

A Chitauri harcosai elképzelhetetlen távolságba utaztak az anyabolygójuktól. Minél messzebb akartak kerülni a népüktől, akik a szemükben már más fajokkal szövetkező árulóknak számítottak. Végül elérték a Földet. Hosszú utazás volt, de úgy érezték, elég messze kerültek az anyabolygójuktól, hogy senki ne találhasson rájuk az ismert idegen civilizációk közül.

A bolygónk megtetszett nekik. Primitívek voltunk a szemükben, de a Földön szinte túlcsordult az élet. Emberek, állatok, növények és annyi életenergia, amennyit azelőtt még soha, sehol nem tapasztaltak. 1777-et írtunk, amikor az első Chitauri hajók leszálltak a bolygóra.

A Skrull alakváltó képességgel gyerekjáték volt nekik beépülni a mi számukra egyszerű, könnyen kiismerhető társadalmunkba, legyen az bármelyik nemzeté. A polgárháború, az I. és II. világháború, az orosz polgárháború, a krími háború és még megannyi tragédia az emberi történelemben – mindegyik mögött ők álltak ilyen vagy olyan formában. Olykor kísérleteztek velünk, olykor új fegyvereket teszteltek és olykor csak unalomból gyilkoltak minket.

De mindezek mellett mégis volt egy fontosabb céljuk is: megtalálni azt az erőt, amellyel legyőzhetik a bolygókat pusztító Halálhozót, és persze amellyel a többi népet is rabszolgasorba taszíthatják. Minket egyelőre nem állt szándékukban meghódítani. Annyira jelentéktelennek tartottak, hogy még erre sem voltunk méltók a szemükben, és különben is: mit sem sejtő kísérleti nyúlként sokkal hasznosabbak voltunk.

A II. világháború idején úgy tűnt, a kísérleteik végre igazi gyümölcsöt hozhatnak. Egy Chitauri tapasztalatban, erőben és ambícióban magasan kiemelkedett a többi közül, és átvette népének vezetését a bolygónkon – a náci sereg magjába épülve. Az ő földi neve volt Kleiser. Hitler szinte teljesen szabad kezet adott neki, és míg a háború több fronton is zajlott, mind véresebben és mind nagyobb erőkkel, addig Kleiser végezhette a maga kis kísérleteit. Szövetségre lépett a Harmadik Birodalom egyik legnagyobb hatalmú és legrejtélyesebb vezetőjével, Heinrich Zémó báróval, aki előtt még abból sem csinált titkot, mik ők valójában.

Zémó még nagyobb hatalmat ajánlott fel Kleisernek egy másik világ, Asgard lakóinak DNS-ét felhasználva. Asgard szinte minden lakója halhatatlansággal, mágiával és elképesztő erővel van megáldva, és ha ezt ötvözik a Chitauri vérrel, Kleiser eléri a céljait. Zémó cserébe csupán egy sereget kért, amellyel Asgard ellen vonulhat. Kissé zavarosak és pontatlanok az adatok arról, hogyan jutott el Zémó és a náci sereg Asgardra, illetve hogy ott mi történt, de az bizonyos, hogy az asgardi DNS végül visszajutott a Földre, egyenesen a Chitaurik kezébe. Valószínűsíthető, hogy maga Zémó is Asgardról származott, így tudott oda visszajutni, de ezt a feltételezést egyelőre semmilyen kézzelfogható bizonyíték nem támasztja alá.

A Skrullok ezzel megkezdték a kísérleteiket – emberi és asgardi DNS-t kevertek, majd azzal fecskendezték be a saját harcosaikat, és végül gyilkos hibrideket teremtettek. Az alakváltó képességeik mellett így már egyéb emberfeletti erőkre is szert tettek, és ha nincs a szuperkatona-szérum, megnyerték volna a háborút a németeknek.

A Chitaurik a II. világháború elvesztése óta is jelen vannak a bolygón, és folyamatos fenyegetést jelentenek. A S.H.I.E.L.D. és a Különítmény jelentik a legbiztosabb védelmi vonalat ellenük.

Képességeik: A Skrullok mindegyike képes az alakváltoztatásra – játszi könnyedséggel veszik fel bármilyen lény alakját, hangját és ruházatát. Néhány rendkívüli egyed emellett egyéb, félelmetesen erős képességekkel is rendelkezik, hála a fajukat továbbfejlesztett asgardi DNS-nek.

Megjelenésük: Alapból hüllőszerű humanoidnak tűnnek hegyes fülekkel, zöld bőrrel és bármilyen arcszőrzet nélkül.

Elvégzett kísérletek: Az elfogott egyedeket az X-Fegyvernél tanulmányozták először, és a DNS-üket vizsgálva sikeresen kinyerték belőlük az asgardi vért és hatalmat. A Skrull-asgardi DNS-keverék szolgált mind a szuperkatona-szérum, mind a mutáns gén alapjául.

Kiegészítés: A faj szinte összes ismert tagja elhalálozott, amikor Kleiser végső támadást indított a Föld ellen és megszállták a Triskeliont. A Különítmény tagjai – első komoly bevetésük részeként – visszavágtak a Skrulloknak, megölték Kleisert és a megszálló Chitauri űrhajókat is harcképtelenné tették. Az űrhajók nyíltan beléptek a Föld atmoszférájába, több nagyváros felett is megjelentek, így már nem lehetett többé titokban tartani az idegen lények létezését – ám a S.H.I.E.L.D. továbbra is egyik fő feladatának tartja, hogy a civilek minél kevesebbet tudjanak a földönkívüli létformák jelenlétéről.

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 146
Join date : 2011. Aug. 12.

https://shield.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Földönkívüli létformák Empty Re: Földönkívüli létformák

Témanyitás  Admin Szomb. 23 Feb. 2013, 17:37

Egyéb ismert idegen létformák:

Faj neve: Kree

Történetük: Ismeretlen. Annyi bizonyos, hogy már legalább olyan régóta léteznek, mint a Skrullok, és hasonlóan fejlettek – ha nem fejlettebbek. Egyelőre semmilyen ellenséges megnyilvánulásuk nem volt a Föld felé, így a S.H.I.E.L.D. sem lépett még ellenük, bár tudjuk, hogy régóta megfigyelés alatt tartanak minket.

Képességeik: Képességeik teljes skálája még ismeretlen. Amit tudunk, hogy jócskán nagyobb erővel bírnak egy átlagembernél, bár az kétséges, hogy a technológiailag fejlettebb fegyvereik és eszközeik nélkül, közelharcban megbirkóznának-e egy komolyabb fenyegetést jelentő földi szuperkatonával vagy mutánssal. A páncélzatuk segítségével (amely gyakorlatilag a bőrük része) képesek lehetnek repülni, át tudnak látni láthatatlanná tevő eszközökön, energiapajzsokat tudnak felvonni, és egyéb, ismeretlen technológiákhoz is hozzáférhetnek.

Megjelenésük: Alapból hüllőszerű humanoidnak tűnnek hosszú végtagokkal és ujjakkal, zöldes vagy barnás bőrrel, valamint itt-ott kitüremkedő kinövésekkel. Általában különleges testpáncélt viselnek, amellyel ők is képesek bizonyos fokú alakváltoztatásra, habár nem annyira, mint a Skrullok.

Elvégzett kísérletek: Megfigyelés alatt tartjuk őket, de egyelőre nem tettünk konkrét lépéseket a fajjal történő kísérletezésre.

Kiegészítés: Mint kiderült, a Kree faj egyik tagja már évek óta beépült a S.H.I.E.L.D.-hez, azon belül is az űrkutatással foglalkozó részlegünkhöz, amely a NASA-val karöltve ténykedik. Teljes nevén Geheneris HalaSon Mahr Vehl a „dr. Philip Lawson” álnevet felvéve helyezkedett el közöttünk. Állítása szerint sokáig meglehetősen átlagos élete volt népe között: katonának állt, majd hamarosan felküzdötte magát a ranglétrán egészen a „Pluskommander” nevű rang szintjére, és különleges megbízásokat is kapott a Kree Űrtengeri Hadosztálytól. Az egyik ilyen során be kellett épülnie a Föld lakói közé, és ehhez génterápián kellett átesnie, hogy emberi kinézete legyen, de szükség esetén fel tudjon venni Kree alakot is, vagy legalábbis ahhoz hasonlót. Az emberi alakot a páncéljával tudja fenntartani, míg anélkül eredeti Kree formát vesz fel. Mint elmondta, az itt töltött évek alatt megkedvelte a bolygót és lakóit, olyannyira, hogy amikor a bolygópusztító entitás, Gah Lak Tus a Földre támadt, ő megtagadta feljebbvalói parancsát, és a többi Kree ellen fordulva a mi oldalunkra állt, hogy együttes erővel álljuk Gah Lak Tus útját. Az ügyben eljárás indult, de a segítsége miatt Mahr Vehlt és faját egyelőre nem nyilvánítottuk ellenséges létformáknak.

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 146
Join date : 2011. Aug. 12.

https://shield.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Földönkívüli létformák Empty Re: Földönkívüli létformák

Témanyitás  Admin Szomb. 23 Feb. 2013, 18:21

Egyéb ismert idegen létformák:

Faj neve: Szemlélő

Történetük: Ismeretlen. Egyelőre az sem bizonyos, hogy élőlényekről vagy gépekről van-e szó. Többször dokumentálták a felbukkanásukat, de mindig olyan gyorsan és rejtélyesen tűntek el, ahogy megjelentek. Az eddigi adatok szerint egy olyan galaktikus fajról van szó, melynek tagjai mindig csak megfigyelnek egy-egy civilizációt, de sosem avatkoznak közbe – és általában jelentős események vagy nagy katasztrófák előtt/közben jelennek meg. Egy ilyen Szemlélő jelenlétét figyelték meg például az X-Fegyvernél, Amerika Kapitány „születésénél”, amikor megkapta a szuperkatona-szérumot, vagy Gah Lak Tus támadása előtt is a Föld több pontján.

Képességeik: Annyi bizonyos, hogy képesek az űrben utazni, bárhol, bármikor megjelenni (talán valamiféle ismeretlen teleportálási technológiával), lebegni, valamint bármilyen nyelven kommunikálni. Minden egyéb tisztázatlan.

Megjelenésük: Kinézetre egy egyszerű, átlagembernél nem nagyobb oszlopnak tűnnek különféle díszítésekkel, vésetekkel, motívumokkal, amelynek a tetején egy vörösen izzó fénykör világít.

Elvégzett kísérletek: Eddig csupán egyetlen példányt sikerült megvizsgálni, kevés sikerrel. Egy Szemlélő hátramaradt a bolygónkon, és a Pegazus Projekt részleghez került, de azóta semmilyen aktivitást nem mutat, a szétszedése pedig az elemzők szerint veszélyes lehet, vagy akár ellenséges tettként is minősítheti a faj többi tagja.

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 146
Join date : 2011. Aug. 12.

https://shield.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Földönkívüli létformák Empty Re: Földönkívüli létformák

Témanyitás  Admin Szomb. 23 Feb. 2013, 18:26

Egyéb ismert idegen létformák:

Neve: Gah Lak Tus

Faja: Földönkívüli eredetű, kaptártudatú gépsereg

Kora: Ismeretlen

Testhossza: Összesen több mint 160 ezer km

Testsúlya: Ismeretlen

Megjelenése: Egy óriási méretű, független, mégis közös tudatú gépekből álló raj a világűrben utazva.

Története: Senki nem tudja, Gah Lak Tus pontosan honnan jött, ahogy azt sem, mik a céljai, csak annyi bizonyos, hogy folyamatosan energiára van szüksége. Bolygók energiájára. Minden útjába kerülő, életre alkalmas bolygóból elszív minden életet, így töltve fel magát a hosszú, űrbéli utakra. Nem hagy maga után mást, csak pusztítást és halált. Kérlelhetetlen gépi intelligencia, amely az idők során szolgálókat, úgynevezett Ezüst Utazókat épített maga köré, amelyek felderítik és behódolásra kényszerítik a kiszemelt bolygók intelligens lakóit.

Elkerülhetetlen volt, hogy ez a pusztító gépsereg idővel elérje a Földet is, de gyorsította a megtalálásunkat az, hogy a mutáns terrorista, Magneto egy űrön áthatoló jellel egyenesen idecsalta hozzánk Gah Lak Tust. Csak a legnagyobb földi elmék és hősök kitartásának, némi idegen segítségnek, valamint rengeteg szerencsének köszönhetjük, hogy valahogy sikerült őt megfélemlíteni, és elüldözni a bolygótól.

Hogy valaha is leáll-e Gah Lak Tus, nem tudni, de amíg folytatja útját, addig az univerzumban senki sincs biztonságban.

Képességei: Gah Lak Tus egy több egységből álló kaptárintelligencia. Egy gépi létforma, amelyben a több egység egyetlen egészet alkot. Mint a sejtek a szerves létformákban: függetlenek, de mégis összetartoznak. Az általa teremtett, ember nagyságú létformák, az Ezüst Utazók képezik Gah Lak Tus első támadási hullámát a kiszemelt bolygók ellen. Ők egyrészt zavart és reménytelenséget keltenek azokban, akik behódolnak nekik a bolygó őslakóinak saját nyelvén. Másrészt a komolyabb veszélyforrásokat is elhárítják, mielőtt Gah Lak Tus a bolygóhoz érne, így minimalizálva mindenféle ellenállást. Miután az Ezüst Utazók feltérképezték és ahol lehetett, legyengítették és összezavarták a lakosságot, megérkezik Gah Lak Tus maga, és bolygó körüli pályára áll. Ekkor kezdődik a második hullám, amelyben Gah Lak Tus egyfajta pszichikai jelet bocsát ki magából, olyan frekvenciát, amely hatással van minden élőlényre. Borzalmas félelmet és pánikot kelt ez a frekvencia, és aki még nem esett az Ezüst Utazók áldozatául, azok e hullám során biztosan eszüket vesztik. Gah Lak Tusnak ekkorra már nem marad ellenfele. Ezután érnek csak földet Gah Lak Tus egységei, amelyek egy igen erős és hatékony vírusfelhővel borítják be a felszínt a harmadik hullám során. Egy ismeretlen, húsevő vírusról van szó, amely pillanatok alatt lebontja a bolygók minden szerves életformáját. Borzalmas, fájdalmas halál, és a többség még csak nem is érti, mi történik. Ezalatt pedig Gah Lak Tus megszerzi, ami kell neki: a leszállt egységek egészen a bolygó magjáig fúrnak, és minden hőenergiát elszívnak belőle. Szárazra szívja a bolygót, mert így nyeri az energiát a nagy, űrbéli utazásaihoz. A bolygó a támadás után teljesen kiszárad, és örökre lakhatatlanná válik. Soha többé nem lesz rajta semmilyen élet.

Elvégzett kísérletek: Idegen fajoktól kapott segítséggel sikerült rekonstruálni, hogyan végzi a pusztítást Gah Lak Tus, de igazán hasznos kísérleteket sosem sikerült végezni se vele, se az Ezüst Utazókkal. Csak reménykedhetünk, hogy többé erre nem is lesz szükség.

Kiegészítés: Elemzőink biztosra veszik, hogy Gah Lak Tus volt az a bizonyos pusztító ellenség is, aki miatt a Skrull Birodalom megakadt a hódító hadjáratokban. Ez alátámasztja azt a teóriát, miszerint Gah Lak Tus még a Skrull vagy Kree Birodalmaknál is régebb óta létezik.

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 146
Join date : 2011. Aug. 12.

https://shield.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Földönkívüli létformák Empty Re: Földönkívüli létformák

Témanyitás  Admin Szomb. 23 Feb. 2013, 18:55

Egyéb ismert idegen létformák:

Neve: Vízió

Faja: Földönkívüli android

Kora: Ismeretlen

Testhossza: Változó

Testsúlya: Változó

Megjelenése: Egy sárgás-zöldes színű android, akinek a teljes teste ismeretlen eredetű fémből áll, és képes változtatni megjelenését.

Története: Vízió gyakorlatilag egy kommunikációra beprogramozott android, akinek a feladata az utazás az űrben és más civilizációk figyelmeztetése a bolygók pusztítója, Gah Lak Tus érkezésére. Utazásai során a Föld előtt egyetlenegyszer sem járt sikerrel. Akárhová ment, hogy figyelmeztesse egy bolygó lakóit, azok mindig elbuktak. Számolatlan galaktikus civilizáció bukását látta már Gah Lak Tus által, beleértve az építői bolygóját is. De mégis folytatja az útját: minden civilizációban felveszi az ottaniak megjelenésére jellemző alakot, megtanulja a nyelvet pár nap alatt, és elmondja a figyelmeztetést.

Még 1908-ban érkezett a bolygónkra, de kénytelen volt kényszerleszállást végrehajtani meghibásodott űrhajójával Szibériában, az Alsó-Tunguszka és a Léna folyó között. Ez volt a mára már Tunguszka-jelenségként elhíresült becsapódás. Az oroszok egyből lecsaptak a hajóra, majd évekkel később tudományos központot hoztak létre a hajó utasának, Víziónak a tanulmányozására. Sajnálatos módon az android rendszerei súlyosan sérültek, így nem sikerült működésbe hozni egy évszázadon át.

2009-ben a mutáns terrorista, Magneto és a Testvérisége megrohamozták a központot, és rátették a kezüket az androidra. Neki sikerült elindítania, és a segítségével a Föld felé irányította Gah Lak Tust egy űrbéli rádiójellel, amely idecsalogatta őt. Miután Vízió elküldte az üzenetet Gah Lak Tusnak, felszabadult Magneto irányítása alól. Az embereink idővel rátaláltak, és végül a tanácsait és adatait követve terveztük meg a sikeres ellencsapást a bolygópusztító ellen.

Képességei: Elsődleges feladata az utazás és a kommunikáció. Szinte kimerülhetetlen energiaforrásait használva utazik az űrben a bolygók között, hogy galaktikus civilizációkat figyelmeztessen a Gah Lak Tus miatti veszélyre. Ha egy bolygóra érkezik, ott azonnal át tudja alakítani a testfelépítését úgy, hogy az adott bolygó népeinek megjelenésére hasonlítson, és a nyelvüket is percek alatt elsajátítja. Akár fényévnyi távolságokra is tud üzeneteket továbbítani.

Elvégzett kísérletek: Amíg inaktív állapotban volt mind az oroszok, mind a mi beépített embereink éveken át tanulmányozták a rendszereit, de még így is csak a felszínt kapargatták. Akárhogy is, Vízió hardverét és szoftverét alapul véve jelentős ugrás következett be az informatikában, az űrutazásban és a kommunikációban. Az android valószínűleg tisztában van vele, hogy ez a fejlődés neki köszönhető, de mi soha nem ismertük el neki, hogy ilyen módon használtuk fel, ő pedig sosem kérdezett rá.

Kiegészítés: Vízió elhagyta a Földet, és jelenleg is a világűrt járja, hogy figyelmeztethessen minél több értelmes fajt Gah Lak Tusra. Pontos helyzete ismeretlen.

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 146
Join date : 2011. Aug. 12.

https://shield.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Földönkívüli létformák Empty Re: Földönkívüli létformák

Témanyitás  Admin Szomb. 23 Feb. 2013, 19:11

Egyéb ismert idegen létformák:

Neve: Norrin Radd

Faja: Ezüst Utazó

Kora: Ismeretlen

Testhossza: Változó

Testsúlya: Változó

Megjelenése: Egy tetőtől talpig ezüst színű, kőkemény bőrű idegen, aki általában egy szintén ezüst deszkán utazik.

Története: Hogy népe tagjai közül mindenki hasonló erővel rendelkezik-e, mint Norrin Radd, vagy csak egyedül ő ilyen különleges-e, nem tudni, ahogy azt sem, honnan származik ereje. Ismeretlen céllal utazott hosszú időkön át a galaxisok között, bolygóról bolygóra, míg nem találkozott a bolygópusztító entitással, Gah Lak Tusszal, aki foglyul ejtette és lemásolta a testfelépítését. Ez alapján készített Norrin mintájára több Ezüst Utazót, melyek már őt szolgálták. Az eredeti Utazó felelősnek érezte magát, és nem bírta elviselni, hogy az ő képmásai legyenek Gah Lak Tus szolgái, ezért azóta folyamatosan a gépi kaptártudat nyomában jár.

Először akkor fedte fel magát, amikor a Földet ellepték a róla mintázott ellenséges Utazók, így az embereink gyanakvással közelítettek felé – de végül nem bizonyult fenyegetésnek. Több Szemlélővel együtt látták, így feltételezhető, hogy együtt dolgozik velük, és a közös ellenségük nekik is Gah Lak Tus. Egyes elméletek szerint a Szemlélők Norrin Radd alárendeltjei és információhordozói.

Képességei: Norrin Radd elképesztő erő, a Kozmikus Hatalom birtokosa, mellyel szinte bármire képes. Utazhat az űrben, változtathatja a méretét, az erejét, kozmikus sugarakat lőhet, és bizonyos fokig még a valóságot is manipulálhatja. Erejének korlátai ismeretlenek, már ha vannak. A róla készült másolatok ugyan nem ilyen erősek, de kisebb mértékben szintén képesek hasonlókra.

Elvégzett kísérletek: Magához Norrin Raddhoz sosem sikerült elég közel jutni, hogy mintát vehessünk belőle, a Gah Lak Tus által készített, a Földre küldött másolatok pedig nem bizonyultak hasznos alanyoknak bármilyen vizsgálathoz. A mai napig nem értjük, milyen anyagból épülnek fel az Utazók, honnan nyerik az erejüket, vagy hogy egyáltalán élőlények vagy inkább gépek.

Kiegészítés: Norrin Radd jelenleg is a világűrt járja Gah Lak Tus nyomában. Pontos helyzete ismeretlen.

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 146
Join date : 2011. Aug. 12.

https://shield.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Földönkívüli létformák Empty Re: Földönkívüli létformák

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.