S.H.I.E.L.D.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Szuperkatonák

Go down

Szuperkatonák Empty Szuperkatonák

Témanyitás  Admin Vas. 04 Szept. 2011, 13:47

Kísérleti alanyok:

1) Nicholas Fury

Nicholas Fury pszichológiai aktája szerint rendkívül ravasz, mesteri manipulátor, de ugyanakkor (a saját, eltorzult nézetei szerint) hűséges hazafi is. Bár az ország védelmét olykor erkölcstelen módszerekkel végzi, az eredményei magukért beszélnek. Intelligenciája és stratégiai érzéke kielégíthetetlen hatalomvággyal párosul, ezért folyamatos megfigyelés alatt kell tartani, bármilyen pozícióba is kerüljön. Egyes szakértők szerint nem kizárt, hogy bárkit és bármit elárulna, ha a végkifejlet az ő személyes érdekeit szolgálná, de ugyanakkor az Egyesült Államokat is megóvná.

Előrelátó és alapos módszerességgel semmisített meg minden adatot élete korai szakaszáról, így ezt illetően csak találgatni tudunk. A múltja roppant hézagos és ellentmondásos. Egyesek szerint árván nőtt fel, mások meg úgy tudják, hogy édesanyja még a mai napig életben van. Ami biztos, hogy több tettével is kiérdemelte a „háborús hős” címet, és már egészen fiatal kora óta kiváló katona.

Az első konkrét adatok 1943-ból származnak róla. Ebben az évben kezdte meg aktív működését a S.H.I.E.L.D. elődjének tekinthető X-Fegyver dr. Abraham Erskine vezetése alatt. Az X-Fegyver „Újjászületés-projekt” kódnevet viselő első kísérletsorozatának célja egy olyan szuperkatona kifejlesztése volt, amely akár egymaga is véget vethetne a II. világháborúnak – ez volt az Egyesült Államok válasza a technológiailag lassan fölénk kerekedő Harmadik Birodalomra. A projekt két vonalon indult meg: teljes genetikai átalakítás az emberi genom átírásával, valamint egy gyorsabb, kényszerített evolúciós ugrás egy úgynevezett „szuperkatona-szérummal”. Fury az utóbbi első tesztalanya volt.

A háborúban nyújtott teljesítménye alapján választották ki a tesztre, majd úgy intézték, hogy háborús halottnak nyilvánítsák, és minden nyomot eltüntettek róla. Gyakorlatilag elrabolták a harctérről, és erőszakkal kényszerítették a kísérleti alany szerepére – ilyen és ehhez hasonló módszerek természetesen ma már elképzelhetetlenek a S.H.I.E.L.D.-nél. Dr. Erskine módszerei meglehetősen agresszívek voltak, ugyanakkor igen hatásosak. Fury megkapta a szérum első változatát, de az ezután történtekről kevés, zavaros feljegyzés maradt csupán fenn. Annyi bizonyos, hogy a szérum működött nála, és emberfeletti erőre, kitartásra és gyorsaságra tett szert, de a kezdeti sokk hatására lerombolta a teljes laboratóriumot, ahol kezelték, majd megszökött. Dr. Erskine szerencsére még így is elég adatot szerzett, hogy tökéletesíteni tudja a szérumot.

Fury múltja innentől ismét hézagossá válik. Ekkortájt még olyan pletykák is keringtek róla, melyek szerint Indiában végezte el a főiskolát, és hogy személyesen ő vetett véget a hidegháborúnak. Többször bukkant fel, általában a nagyobb háborúk alkalmával, és mindegyikben aktív szerepet játszott. Az adatok alapján egyértelmű, hogy a szérum az öregedését is elképesztő mértékben lelassította, valamint emberfeletti regenerálódási képességeket kapott. Állítólag a S.H.I.E.L.D. megalakulásában is jelentős szerepet játszott – akár így volt, akár nem, az irányításával először nem őt, hanem ekkori felettesét, Thaddeus Ross tábornokot bízták meg. Furyt áthelyezték Kuvaitba, ahol részt vett az öbölháborúban. Úgy tartják, itt vesztette el egyik szemét. Újra Amerikában Fury javaslatára a S.H.I.E.L.D. titkos tendert írt ki egy olyan szuperkatona-szérumra, amellyel képesek lennének újra olyan harcosokat létrehozni, mint amilyen Amerika Kapitány volt a II. világháborúban. Többek között Norman Osborn cége, az Oscorp, és Justin Hammer vállalata is beszálltak a versenybe, illegálisan létrehozva több genetikailag módosított embert is. Miután Osborn két és fél év után sem tudott felmutatni semmit, Fury a S.H.I.E.L.D. nevében kiadta az útját. Ez vezetett Osborn elhamarkodott kísérleteihez, melyek végül odáig fajultak, hogy saját magát is átváltoztatta a Zöld Manóvá. A S.H.I.E.L.D. ezalatt már javában folytatta a maga kísérleteit, és hamarosan megalakult a saját szuperkatonáinkból álló Különítmény.

A teljesség igénye nélkül még az is megjegyzendő, hogy Furynak nem kevés köze volt Charles Xavier és Erik Lensherr iskolájához, Pókember ténykedéséhez, a „Rozsomák” kódnevű mutánshoz, a Hulk-kísérletekhez, valamint Tony Stark bevonásához a Különítménybe. Csak idő kérdése volt, hogy a több évtizednyi tapasztalatait és tudását felhasználva Fury megszerezze magának a S.H.I.E.L.D. vezetői posztját. A múltjáról azóta sem beszél szinte soha. A hazugságvizsgálóinkat rendre kijátssza, a telepatákat pedig mindig ügyesen elkerüli vagy manipulálja, így például Charles Xavier professzor sem volt hajlandó kutakodni a fejében. Fury aktáit lezártnak tekintjük, és mint az első sikeres szuperkatonát tartjuk őt számon.

Kiegészítés:

Az Osborn-ügy miatt nemrég leváltották a S.H.I.E.L.D. éléről, ezredesi rangra fokozták le, és a helyére Carol Danverst állították.

Kiegészítés:

Nick Furyt hivatalosan is megfosztották a S.H.I.E.L.D. vezetésétől és menesztették a szervezettől. Titokban azonban továbbra is nekünk dolgozott titkos ügynökként, hogy a sötétebb, nyíltan nem felvállalható ügyekkel foglalkozzon.

Ezt követően határozatlan idejű börtönbüntetésre ítéltük többszörös hazaárulásért. Az aktájából minden további adat törölve.

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 146
Join date : 2011. Aug. 12.

https://shield.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Szuperkatonák Empty Re: Szuperkatonák

Témanyitás  Admin Vas. 04 Szept. 2011, 14:37

2) Steve Rogers

Steve Rogers átlagos brooklyni kölyök volt a II. világháború idején, akiben tombolt a hazafiasság és a tettrekészség, ám gyenge fizikuma és sántítása miatt sosem lehetett volna belőle katona. A toborzóirodákban tanúsított kitartásának köszönhetően azonban végül felfigyeltek rá az X-Fegyver emberei, és felajánlották neki, hogy részt vállalhat a háborúban, ha önként jelentkezik egy kísérletre. Rogers elfogadta az ajánlatot, és tökéletes tesztalanynak bizonyult.

Dr. Abraham Erskine vette kezelésbe a fiút, hogy letesztelhesse rajta a szuperkatona-szérumát, amelyet a Fury-incidens után tökéletesített. Rogers hónapokig szteroidokat szedett, sebészeti eljárásokon esett át, és egyéb teszteknek vetették alá, hogy a szervezete befogadja a szérumot. Az eljárás sikerrel zárult, és 1943-ban Rogerst szuperkatonává alakította a továbbfejlesztett szérum. Elképesztő fizikai erőre, gyorsaságra, regenerálódásra, valamint intelligenciára tett szert. Sajnos rögtön az átváltozását követően egy, az X-Fegyverbe férkőzött náci kém végzett Erskine-nel, és vele együtt odaveszett az új szuperkatona-szérum titka is, hiszen a paranoiás doktor semmilyen használható feljegyzést nem készített a szerről. Azóta sem sikerült senkinek megismételnie ezt az eljárást.

Rogers felvette az „Amerika Kapitány” nevet, és az amerikai zászló mintáját követő páncéljában hamar a nemzet elsőszámú hőse lett. Minden hozzáfűzött reményt valóra váltott, sőt még többet is – a II. világháborút nélküle talán el is vesztettük volna. 1945-ben, a háború végén egy izlandi akció során hosszú évtizedekre eltűnt. Csak a szerencsének és a szuperkatona-szérum erejének köszönhető, hogy amikor az ezredforduló után rátaláltak a Jeges-tengerben, jégbe fagyva, még életben volt.

Rogers ezt követően a S.H.I.E.L.D. laboratóriumában tért magához, és nem sokkal ébredése után felkérték, hogy csatlakozzon az Egyesült Államok új szupercsapatához, a Különítményhez. A S.H.I.E.L.D.-et ekkor már Nick Fury irányította, aki gyorsan rábeszélte Rogerst a dologra. A Kapitány ugyan nehezen szokott hozzá a XXI. századhoz, de ennek ellenére mindig derekasan helytállt csapattársai oldalán. A mai napig a legsikeresebb szuperkatonaként tartjuk számon, és a DNS-ét felhasználva próbálják tudósaink megismételni dr. Erskine sikerét.

Kiegészítés:

Mikor a S.H.I.E.L.D. Carol Danvers ezredes vezetése alá került, aki szövetségre lépett a terrorista Ghosttal, a Kapitány nem egyszer durván hangot is adott ezen döntés elleni véleményének. Több ízben kilépéssel is fenyegetőzött, de be kellett látnia, hogy a Különítménynek és a S.H.I.E.L.D.-nek szükségük van rá, ezért a csapatban maradt – azzal a feltétellel, hogy az első adandó alkalommal lecsapnak Ghostra.


A hozzászólást Admin összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 03 Szept. 2015, 12:55-kor.

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 146
Join date : 2011. Aug. 12.

https://shield.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Szuperkatonák Empty Re: Szuperkatonák

Témanyitás  Admin Szomb. 10 Szept. 2011, 11:25

3) Vörös Koponya

A mai napig legsikeresebb szuperkatonánk, Amerika Kapitány hamar kivívta magának a „nemzet hőse” címet, hiszen egyedül vele több fronton is győzelmet arattak az amerikai seregek még a II. világháborúban. Sajnos egy izlandi bevetése során nyoma veszett, és csak az új évezred elején találtunk rá újra a Jeges-tenger mélyén. Az eltűnése és a megtalálása közti időszakban a S.H.I.E.L.D. és az X-Fegyver nem egy próbálkozást tett, hogy megismételjék dr. Erskine sikerét.

Közvetlenül a Kapitány eltűnése után, még a 40-es években kiderült, hogy Rogersnek volt egy menyasszonya, Gail Richards. Még az izlandi akció előtt Richards teherbe esett, ám Rogers addigra már a háborúban harcolt, és nem sokkal később a tengerbe zuhant. Mindenki halottnak könyvelte el, és egy mártírhalált halt nemzeti hősnek egyszerűen nem lehetett törvénytelen, házasságon kívül született gyereke. Ez akkoriban nagyon fontos szempont volt. Richards sosem beszélhetett a babáról, a Kapitány fiáról, akit szült, és miután az X-Fegyver emberei felkeresték, rábírták őt, hogy adja át a gyermeket. Az a kisbaba volt az egyetlen kapocs a Kapitánnyal együtt elveszett szuperkatona-szérumhoz, hiszen már benne is ott keringett az anyag.

Hogy Richards miért nem hozta soha nyilvánosságra a történteket, azt nem tudni. Talán félt, talán így akarta tisztán tartani a Kapitány emlékét, vagy akkoriban talán egyszerűen még tudták az emberek, hogyan kell megőrizni egy titkot. Mindenesetre a S.H.I.E.L.D. ma már élesen elhatárolódik az ilyen tettektől, és természetesen sosem venné el erőszakkal egy anyától a gyermekét. A babát az X-Fegyver nem egy másik családhoz szállította, de nem is egy nevelőintézetbe, hanem egy akkortájt működő, mára lezárt sivatagi bázisukra. A fiú ott élt és edzett, és fiatalon még nagyon kedves, barátságos gyermek volt, akit mindenki szeretett. Jó kedélyű, játékos, és már általános iskolai korában taktikai zseni, aki imádott tanulni és új ismereteket szerezni.

Persze leginkább a sportokban jeleskedett, és egy idő után már értelmetlen volt emberek ellen versenyeztetni – már csak a motorok jelentettek neki kihívást a versenypályán. De hamarosan már ez sem volt elég. Tizennégy éves korában már túlszárnyalta az apját minden lehetséges területen. Boldog volt, legalábbis annak tűnt. A nap 24 órájában pszichológusok figyelték, és soha, egyetlenegyszer sem jutott eszébe a szökés gondolata. Sajnos nála mindez a terve része volt.

Tizenhét éves korában a Koponya készen állt. Kettőszáznegyvenhét embert ölt meg a komplexumban, miután előtört belőle igazi énje. Minél többet küldtek ellene, annál több hulla volt. Megkéselve, kibelezve, megfojtva és agyonverve feküdtek halmokban utána. Tizenhét évnyi elfojtott dühöt és megvetést engedett ki aznap. Hogy miért, azt pontosan máig nem tudják.  A „Vörös Koponya” névre is aznap tett szert, az igazi nevét minden aktából törölték. Miután mindenkit lemészárolt a létesítményben, békésen besétált a konyhába, fogott egy jókora konyhakést, majd levágta vele a saját arcbőrét. Ezután többé már nem volt ugyanolyan.

Ezt követően szabadúszó bérgyilkosként és zsoldosként dolgozott mindig annak, aki a legtöbbet fizette. Bejárta szinte az egész világot, Vietnamtól az első öbölháborúig. Mindenhol ott volt, és soha nem sikerült elkapni, de mindig hátrahagyott valami kis „ajándékot”, amiből egyből tudtuk, hogy ő tette. A Föld legveszedelmesebb és legőrültebb zsoldosa lett, akinek az ereje csak egyre nőtt, és még öregedni sem kezdett igazán a szuperkatona-szérum hatására. Kiemelt fontosságú körözött személyként került a nyilvántartásunkba, akinek a példája a legterhelőbb bizonyíték az egykori X-Fegyver brutális és megkérdőjelezhető módszerei ellen.

Kiegészítés:

Mint kiderült, a Koponya robottestet kapott egyik megbízójától, Ghosttól és társától, dr. Jonathan Ostermantől – de még ez sem volt elég apja, Amerika Kapitány haragja ellen, aki végzett vele. Ugyan a DNS-e értékes adatokat szolgáltathatott volna a további szuperkatona-kísérletekhez, ugyanazt megszerezhetjük a Kapitány véréből is, így a halála nem jelent veszteséget a szervezetnek.

Szuperkatonák Nvtelen1i


A hozzászólást Admin összesen 1 alkalommal szerkesztette, legutóbb Csüt. 03 Szept. 2015, 12:56-kor.

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 146
Join date : 2011. Aug. 12.

https://shield.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Szuperkatonák Empty Re: Szuperkatonák

Témanyitás  Admin Szomb. 10 Szept. 2011, 11:31

4) Frank Simpson

Az 1960-as években, a vietnami háború idején újranyitották az Újjászületés-projektet, hogy ismételten megkíséreljenek létrehozni egy Amerika Kapitányhoz mérhető szuperkatonát. Több önként jelentkező közül végül egy Frank Simpson nevű közlegényt választották a

TITKOSÍTOTT ADATOK, TOVÁBBI HOZZÁFÉRÉS MEGTAGADVA!

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 146
Join date : 2011. Aug. 12.

https://shield.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Szuperkatonák Empty Re: Szuperkatonák

Témanyitás  Admin Szomb. 10 Szept. 2011, 11:58

5) T’Challa Udaku

Egy apró, de annál virágzóbb és technológiailag rendkívül fejlett afrikai ország, Wakanda uralkodója néhány éve azzal kereste meg a S.H.I.E.L.D.-et, hogy mentsük meg kisebbik fiát, T’Challa herceget, aki halálos sérüléseket szerzett a palota körüli esőerdőben, egy fekete párduccal viaskodva. Az amerikai szuperkatona-kísérletek híre még hozzá is eljutott, és mivel fiának semmi más esélye nem maradt, hozzánk fordult.

Ekkoriban még működött ugyan az X-Fegyver egy titkos ága Kanadában, de már jóval humánusabb módszereket alkalmaztak a szuperkatona-kísérletekre, ezért a S.H.I.E.L.D. ekkori vezetője, Thaddeus Ross tábornok rábólintott a wakandai király kérésére, és T’Challát az X-Fegyverhez szállíttatta. Sajnos Ross tábornok túlzottan megbízott a kanadai szervezetben, amely ugyan a S.H.I.E.L.D. alá tartozott, de szinte teljesen szabad kezet kapott a kísérletekre. Az X-Fegyvert egy ígéretes, bár kissé ingatag erkölcsi érzékkel rendelkező tudós, dr. Malcolm Colcord irányította, aki úgy ítélte, a wakandai herceg tökéletes tesztalany lehetne a szuperkatona-kísérletek új generációjához.

Miután megtörtént a vezetőváltás a S.H.I.E.L.D.-nél, és Nick Fury leváltotta Rosst, az első dolga az volt, hogy személyesen látogatott el a kanadai komplexumba – nyilván saját, az X-Fegyverhez kapcsolható rossz emlékei vezették ide. A félelme beigazolódott: dr. Colcord legalább olyan durva és erőszakos kísérleteket folytatott, mint annak idején dr. Erskine, és nem egy tesztalanyt akarata ellenére tartott fogva. Furyt elragadta az undor és a düh, és azonnal lezáratta az X-Fegyvert, felégette a kanadai laboratóriumokat, az ott dolgozó tudósokat pedig lelövette. Ezen akció során szabadította ki T’Challa Udakut is, aki ekkorra már erős, valóban ígéretes szuperkatona lett – még ha Amerika Kapitány szintjét nem is érte el. Egyedül a sérült hangszálait nem tudták helyrehozni, így örökre megnémult, de a gyorsasága, ereje, reflexei és regenerálódása mind emberfeletti szintre emelkedtek.

Fury személyesen felügyelte T’Challa fejlődését és kiképzését, és időközben a „Fekete Párduc” kódnevet adta neki, ám Wakandába nem engedhette vissza, mert túl sokat tudott a S.H.I.E.L.D. sötétebb, nem publikus ténykedéseiről. A Párduc kénytelen volt csatlakozni a Különítményhez, ám hamarosan már nem is volt hova hazatérnie: Gah Lak Tus érkezésekor több országhoz hasonlóan Wakandát is elpusztították az Ezüst Utazók, és a földdel tették egyenlővé az apró nemzetet. A S.H.I.E.L.D. mélyen együttérez a Wakandát gyászoló tömegekkel, ugyanakkor nem elhanyagolható szempont, hogy így a Fekete Párduc végleg a mi tulajdonunkba került.

Kiegészítés:

Mikor a S.H.I.E.L.D. Carol Danvers ezredes vezetése alá került, aki szövetségre lépett a terrorista Ghosttal, a Fekete Párduc nem tiltakozott különösebben a szövetség ellen, mindazonáltal nincs oda a gondolatért, hogy egy rejtélyes gonosztevő kénye-kedve szerint tesz mindent. Jelenleg még mindig próbálja megszokni a New York-i nyüzsgést, ami nem kis kihívás neki még ennyi idő után sem.

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 146
Join date : 2011. Aug. 12.

https://shield.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Szuperkatonák Empty Re: Szuperkatonák

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.