S.H.I.E.L.D.
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Mutánsok

Go down

Mutánsok Empty Mutánsok

Témanyitás  Admin Pént. 23 Szept. 2011, 22:46

Kísérleti alanyok:

1) James Howlett

James Howlett Kanadában született, és az első konkrét adatok a II. világháború idejéből származnak róla. Ekkor csatlakozott az amerikai szövetséges erőkhöz, és elhagyta hazáját, hogy az európai frontokon teljesítsen szolgálatot. Bizonyos, meg nem erősített források szerint az egyetlen rokona felesége volt, de hogy ez a nő tényleg létezett-e, azt már a múlt homálya fedi – Howlett ugyanis megrögzött hazudozó és szélhámos volt, aki egy bevetése során még pár magánlakást is kifosztott értékes kincsek után kutatva. Hamarosan hadibíróság elé, majd fogdába került.

Minden bűntette ellenére azonban tény, hogy kiváló fizikummal rendelkezett, ezért a S.H.I.E.L.D. elődjének tekinthető X-Fegyver nevű csoport felfigyelt rá. 1943-ban a szervezet vezetője, dr. Abraham Erskine Nick Furyval együtt őt is az „Újjászületés-projekt” kísérleti alanyává tette. A projekt két vonalon indult meg: teljes genetikai átalakítás az emberi genom átírásával, valamint egy gyorsabb, kényszerített evolúciós ugrás egy úgynevezett „szuperkatona-szérummal”. Howlett az előbbi első tesztalanya volt.

Számtalan kísérletet végeztek a férfin: a csontjait egy törhetetlen fémmel, adamantiummal erősítették meg, a kezeiben pedig három-három visszahúzható adamantiumkarmot helyeztek el. Dr. Erskine és tudósai borzalmas teszteket végeztek rajta, és még az agyát is többször átmosták, hogy tökéletes gyilkológéppé programozzák. Elkeseredettek voltak, mivel ekkoriban a Harmadik Birodalom technológiailag kezdett az Egyesült Államok fölé kerekedni. Howlett lassan teljesen elfelejtette a múltját, de még a nevét is, mivel csak a „Logan”, „Rozsomák” és „X-Fegyver” kódneveken emlegették. Mindezen szörnyűségek ellenére azonban Erskine-ék mégis hihetetlen, történelmi áttörést értek el: teljesen átalakították Howlett DNS-ét, és kifejlesztették benne a mutáns, úgynevezett „X-gént”. A gén aktiválódása gyakorlatilag sebezhetetlenné tette őt: a regeneráló képessége ettől kezdve jóformán bármilyen sérülését begyógyította maximum pár óra alatt, valamint kifinomultabbá vált érzékszervei segítségével képes volt bárkit vagy bármit megtalálni.

James Howlettből lett a történelem első mutánsa. Egy fejlettebb ember különleges képességekkel, aki képes volt átörökíteni az X-gént másokba is. Az X-Fegyver tudósai ezután évtizedeken át kísérleteztek a mutáns génnel, és újabb és újabb mutánsokat teremtettek Howlett véréből. Mint kiderült, az X-gén minden személyre más és más hatással volt, és lehetetlen volt megjósolni, ki milyen emberfeletti erőkre tesz szert az aktiválódásával. Hamarosan azonban kicsúszott az irányítás a tudósok kezéből. Máig megmagyarázhatatlan módon az X-gén vírus módjára kezdett terjedni, és teljesen véletlenszerűen „fertőzött meg” bárkit, aki a közelébe került. Sok emberben, aki az X-Fegyvernél dolgozott, észrevehetetlenül lappangott hónapokon, vagy akár éveken át, és ők is bármikor átadhatták bárkinek, akivel kapcsolatba kerültek, és így tovább. Csak idő kérdése volt, hogy mutánsok tucatjai, majd százai, végül ezrei jelenjenek meg szerte a világon.

Az amerikai kormány sikeresen eltitkolta, hogy ők lennének a felelősök a mutánsok megjelenéséért, és folytatták a kísérleteket. Howlettet egy kanadai komplexumba szállították, ahol az X-Fegyver két vezető tudósa, a Lensherr-házaspár dolgozott rajta. A ’80-as évek elején sajnálatos módon Lensherrék egyetlen fiában, az ifjú Erikben is kimutatták az X-gént, aki a hír hallatára elvesztette a józan eszét, és véres ámokfutásba kezdett újonnan aktiválódott, magnetikus képességével. Még a saját szüleivel is végzett, majd kiszabadította a fogságból Howlettet, aki vadállat módjára menekült el a komplexumból. Az X-Fegyvernek hosszú évekig tartott újra felépíteni a laboratóriumot, és folytatni a teszteket újabb mutánsokon dr. Malcolm Colcord vezetése alatt.

Innentől kezdve Howlett múltja rendkívül hézagos. Valószínűsítjük, hogy nem egyszer vette fel a kapcsolatot Nick Furyval, akivel még a II. világháborúban szolgált együtt, és aki szintén átesett egy szuperkatona-kísérleten az X-Fegyvernél. Állítólag hosszabb-rövidebb időre visszakerült az X-Fegyverhez is pár alkalommal, és még az öbölháborúban is bevetették, de ezekről már nincsenek írásos adatok. Már jóval az ezredforduló után Charles Xavier és Erik Lensherr fogadták magukhoz iskolájukban, akikkel meg nem erősített információk szerint szintén többször találkozott vándorlásai alatt. Kiemelkedő szerepet játszott Lensherr végső elmeháborodott rohamában, amikor Magnetóként kis híján elpusztította bolygónkat – de az ellene vívott csatában elhunyt. Semmi sem maradt a testéből, Magneto darabjaira szedte őt, így az értékes DNS-e örökre odaveszett.

A halála hatalmas veszteséget jelent a S.H.I.E.L.D. mutánsokkal foglalkozó tudományos részlegének.

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 146
Join date : 2011. Aug. 12.

https://shield.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Mutánsok Empty Re: Mutánsok

Témanyitás  Admin Szomb. 24 Szept. 2011, 16:40

Kísérleti alanyok – Egyéb értékelhető áttörések:

2) Victor Creed

Kódnevén „Kardfogú”. Közvetlenül a zéró mutáns, James Howlett DNS-éből készült, így hozzá hasonló képességekre tett szert. Kezelhetetlen és vérszomjas, bevetésre nem alkalmas. Jelenleg szökevény és körözött terrorista.

3) Raven Darkholme

Kódnevén „Rejtély”. Az X-gén aktiválódásával tökéletes álcázási képességekre tett szert. Az X-Fegyver komplexumából megszökött, feltehetően Lensherrhez csatlakozott. Jelenleg szökevény és körözött terrorista.

4) Charles Xavier

A Charles Xavier és Erik Lensherr Iskola a Tehetséges Fiatalokért magániskola egyik igazgatója volt. Az X-gén még fiatalon fejlődött ki nála ismeretlen módon, nem az X-Fegyver komplexumaiban. A világ egyik legerősebb telepatája volt. Elhunyt.

5) Erik Lensherr

Kódnevén „Magneto”. A Charles Xavier és Erik Lensherr Iskola a Tehetséges Fiatalokért magániskola egyik igazgatója volt. Az X-gén gyermekkorában, a kanadai X-Fegyver komplexumban fejlődött ki benne, ahol a szülei vezető tudósokként dolgoztak. Magnetikus képességével szinte az egész laboratóriumot megsemmisítette. Felnőttként elmeállapota végképp instabillá vált, és kis híján elpusztította a bolygót. Elhunyt.

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 146
Join date : 2011. Aug. 12.

https://shield.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Mutánsok Empty Re: Mutánsok

Témanyitás  Admin Szomb. 24 Szept. 2011, 17:06

Potenciális kísérleti alanyok:

Azon mutánsok listája, akik az eddigi vizsgálatok alapján ígéretes tesztalanyok lehetnének az „Újjászületés-projekt” esetleges újraindításakor.

Walter Joseph Kovacs
Stephanie Lyesmith
Emma Frost
Nero Vincenzo
Rustin Parr
Emma Flower White
Benjamin Grimm
Danielle Sunken

A lista a további megfigyelések alapján folyamatosan bővül.

Admin
Admin

Hozzászólások száma : 146
Join date : 2011. Aug. 12.

https://shield.hungarianforum.com

Vissza az elejére Go down

Mutánsok Empty Re: Mutánsok

Témanyitás  Ajánlott tartalom


Ajánlott tartalom


Vissza az elejére Go down

Vissza az elejére


 
Permissions in this forum:
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.